Lego Architecture


Al van kleins af aan ben ik een groot Lego fan. De serie Lego Architecture trekt ook veel van mijn aandacht. Naast het veelvuldig maken van nieuwe sets uit de serie ben ik ook een lijstje gebouwen aan het afwerken die ik zelf graag in Lego zou willen zien. Ik ben begonnen met het opnieuw ontwerpen van een Lego Empire State Building en heb daarna een gebouw uit Hongkong gemaakt voor iemand die ik via de Lego Architecture Fanpage heb ontmoet. Tot slot heb ik geprobeerd de kleine details van mijn afstudeerproject vast te leggen met Lego.

Sketchup


Vanaf het moment dat ik de computer begon te ontdekken kende ik het programma Sketchup. Hiermee maak je snel en relatief makkelijk een visueel plaatje van iets wat je bedenkt. In dit album heb ik globaal weergegeven welke creaties ik hiermee gemaakt heb. Zo kun je zien dat de concepten die ik zelf bedenk niet standaard zijn en dat ik een uitgesproken stijl wil creëren. Achteraan zitten een aantal concepten die bij een vormstudie gebleven zijn.

Maquettebouw


Tijdens de stage die ik tijdens mijn vierde collegejaar van het HBO Built Environment heb gedaan heb ik aangegeven dat ik veel plezier had met het maken van maquettes. Mijn stagebegeleiders hebben mij toen erg geholpen met mijn ervaring en ontwikkeling in het maken van maquettes. Hier ben ik na deze stage met plezier mee door gegaan.