Over mij

Ik ben Yves Heddema, een student op weg naar de titel architect. Tijdens mijn reis naar deze titel wil ik de kernwaarden ontdekken die mij er toe drijven om zo goed mogelijke architectuur te ontwerpen. Een van de basiselementen die ik al ontdekt heb is de ervaring die benodigd is om een goed idee of een goede boodschap om te zetten in realiteit. Om deze reden ben ik al vroeg begonnen met werken en schuw ik er niet voor om een bijbaan te zoeken in een gebied wat slechts indirect in verbinding staat met architectuur. Al jong wist ik dat ik architect wilde worden. Dat heeft mij er al die tijd toe gedreven om tot dit punt te komen. Dit punt is een VWO en HBO diploma in mijn zak en de voorbereiding voor een Master of Science aan de gang. Ik ben geen doorsnee student die alle vakjes binnen de lijntjes kleurt, ik houd ervan om mijn eigen draai te geven aan een nieuwe opdracht. Dat betekent dat ik er altijd voor wil zorgen dat het hele plaatje klopt, en daarom wil ik alle details nauwkeurig bepalen.


Korte biografie

Als jongste van drie kinderen ben ik in een warm gezin opgegroeid. Al mijn hele leven hield ik van het bedenken van nieuwe dingen. Zo ben ik al vanaf jonge leeftijd een fan van Lego, waardoor ik in aanraking kwam met het bouwen van nieuwe vormen en objecten. Toen de Lego (iets) minder interessant werd ontdekte ik het computerprogramma Sketchup. Hierin heb ik menig huis voor mezelf, mijn ouders en anderen ontworpen. Vanaf de basisschool wist ik dat ik architect wilde worden. Mede om deze reden ging ik mijn zus achterna en ging ik naar de brugklas gymnasium. Hier kwam ik er al snel achter dat het leren van talen, en zeker ook een dode taal, niet voor mij weggelegd was. Tegelijkertijd kwam ik er achter dat vakken als wiskunde en natuurkunde mij gemakkelijk af gingen. Zo behaalde ik mijn VWO-diploma zonder veel kleerscheuren. 

Toen deed de eerste keuze, in hoe en wat voor architect ik wil worden, zich voor. Ik kon namelijk direct naar een Technische Universiteit gaan voor een theoretische opleiding en een zo snel mogelijke architectentitel. De andere keuze was om eerst een HBO Bachelor te volgen, om erna een universitaire master te volgen. Zo zou ik meer met praktijk in aanraking komen, waardoor ik verwachtte meer bouwkundig inzicht te krijgen. Na het behalen van mijn HBO diploma ben ik nu bezig met de pre-master van mijn masterdiploma.


Casual

Ik vindt het heel belangrijk om naast professioneel informeel te blijven. Zo blijft het leuk en gezellig. In een leuke en gezellige omgeving is het prettiger werken en is dus het resultaat ook hoger. Vandaar dat ik graag nog wat over mezelf vertel wat voor iedereen een andere impact zal hebben:

Ik ben een man en een deel van mij zal altijd kinds blijven, zo maak ik graag een lolletje. In mijn vrije tijd, naast mijn hobbies die te maken hebben met dit portfolio geniet ik er ook van om te gamen. Naast gamen moet er ook gesport worden, en waar ik tot 2015 ben blijven voetballen ga ik sindsdien liever met mijn mountainbike het bos in.  Ook denksporten schuw ik niet. Vroeger vermaakte ik mij aan het schaakbord bij een schaakvereniging en erna bedacht en oefende ik overlevingstechnieken bij de scouting.